ODRŽANA EDUKACIJA ZA OSOBNE ASISTENTE I KORISNIKE USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE U SKLOPU PROJEKTA “MOJ OSOBNI ASISTENT U MALOM PRINCU”

Dana 09. ožujka 2021. godine Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom je održala edukaciju za osobne asistente i korisnike usluge osobne asistencije, kako je prethodno bilo najavaljeno, u Hotelu Sport u Ivanić – Gradu.

mali-princ

U prethodnom mjesecu, projektne aktivnosti odvijale su se prema planu. Usluge osobne asistencije za naše korisnike redovito su se pružale uz pridržavanje svih epidemioloških mjera uslijed pandemije COVID-19. Naši korisnici i njihovi asistenti kvalitetno su provodili zajedničko vrijeme što nam dokazuju pozitivne povratne informacije od korisnika usluge osobne asistencije i osobnih asistenata.
Osobni asistenti, na mjesečnoj bazi, ispunjavaju evaluacije o provedbi usluge osobne asistencije, koje nam daju uvid o zadovoljstvu korisnika usluge i osobnih asistenata suradnjom i provedbom usluge. Uvidom u evaluacije za mjesec travanj, utvrdili smo da su osobni asistenti zadovoljni odnosom s Korisnikom usluge osobne asistencije, a Korisnici su motivirani za suradnju s osobnim asistentom. 27. travnja 2021. voditeljica projekta i administratorica na projektu, izvršile su terenski posjet i kontrolu rada osobnih asistenata, provedbi aktivnosti te pridržavanja epidemioloških mjera uslijed pandemije COVID-19. Iznimno nam je drago što se naši korisnici i njihovi asistenti dobro slažu te kvalitetno provode zajedničko vrijeme i to kroz provedu aktivnosti poput odlazaka na socijalne aktivnosti, obavljanje kućanskih poslova, obavljanje osobne higijene, obavljanje administrativnih poslova i sl.

Također, u prostorima Udruge, održan je sastanaka projektnog tima na kojem su sudjelovali osobni asistenti, voditeljica projekta, administratorica na projektu i koordinatorica za osobne asistente. Na sastanku se razgovaralo o provedbi projekta, pisanju izvješća i ostale projektne dokumentacije, radu osobnih asistenata, a razmjenjivala su i iskustva u radu. Sastanak se održao uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera uslijed pandemije COVID-19.

mali-princ

PRVI TERENSKI POSJET KORISNICIMA USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE

Voditeljica projekta i koordinatorica za osobne asistente, 29. ožujka 2021. godine, izvršile su prvi terenski posjet i kontrolu rada osobnih asistenata kod tri korisnika usluge osobne asistencije.

mali-princ

PROJEKT "MOJ OSOBNI ASISTENT U MALOM PRINCU" - PRVA NABAVKA DEZINFEKCIJSKIH SREDSTAVA COVID-19

Udruga "Mali princ" je 11. ožujka 2021. godine započela s pružanjem usluge osobne asistencije u sklopu svog prvog europskog projekta "Moj osobni asistent u Malom princu", kojeg financijski podržava Europski socijalni fond. Budući da se projekt provodi u prilagođenim uvjetima uslijed pandemije COVID-19, izuzetno veliku pažnju posvećujemo zaštiti zdravlja svih dionika na projektu uz strogo pridržavanje svim epidemiološkim mjerama.

-->