AKTIVNOSTI PROJEKTA “MOJ OSOBNI ASISTENT U MALOM PRINCU”

Datuma 10. lipnja 2021., Udruga je obilježila Dane otvorenih vrata udruga na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić – Gradu. Imali smo info pult u sklopu kojeg smo građane lokalne zajednice upoznali s radom Udruge te aktualnim projektima, između ostalog i s projektom „Moj osobni asistent u Malom princu“ te smo podijelili promotivne materijale istoimenog projekta.

mali-princ

Na obilježavanju su sudjelovali i korisnici usluge osobne asistencije koji su iz svoje perspektive građane upoznali s provedbom projekta i uslugama koje pruža Udruge. Na taj način potaknuli smo socijalno uključivanje korisnika te podignuli svijest građana o potrebama i pravima osoba s najtežim stupnjem ili vrstom invaliditeta.

Aktivnosti projekta „Moj osobni asistent u Malom princu“ kontinuirano se provode prema predviđenom planu u skladu s epidemiološkim mjerama uslijed pandemije COVID-19. Osobni asistenti pružaju individualizirane usluge koje su u skladu s listom procjene potreba korisnika. Uvidom u mjesečne evaluacije s ponosom možemo reći kako su naši korisnici i njihovi osobni asistenti zadovoljni s provedbom usluge, zajedničkom suradnjom i odnosom.

Obzirom da se usluge osobne asistencije pružaju u prilagođenim uvjetima uslijed pandemije COVID-19, za potrebe rada osobnih asistenata, ponovno smo nabavili dezinfekcijska sredstva, zaštitne maske i rukavice, a koje su osobni asistenti mogli preuzeti u uredu Udruge.

Nabavljena su sljedeća dezinfekcijska sredstva:

– Dezinfekcijsko sredstvo za ruke 500 ml – 10 kom
– Dezinfekcijsko sredstvo za površine – 7 kom
– Dezinfekcijsko sredstvo za podove (Izosan) 100 g – 7 kom
– Zaštitne rukavice – 350 kom
– Zaštitne pamučne i perive maske – 11 kom

mali-princ

POSLJEDNJI TERENSKI POSJET

09. svibnja 2022., koordinatorica osobnih asistenata provela je posljednji, četrnaesti po redu terenski posjet kod svih sedam korisnika usluge osobne asistencije radi kontrole rada osobnih asistenata.

mali-princ

ZAVRŠNI SUSRET

U četvrtak, 05. svibnja 2022., u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, održan je završni susret u sklopu EU projekta "Moj osobni asistent u Malom princu".