ZAVRŠNI SUSRET

U četvrtak, 05. svibnja 2022., u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, održan je završni susret u sklopu EU projekta "Moj osobni asistent u Malom princu".

mali-princ

Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom “Mali princ” od 11. siječnja 2021. godine provodi projekt “Moj osobni asistent u Malom princu”, a provedba projekta završava 11. svibnja 2022. godine. Povodom završetka provedbe projekta, organizirali smo Završni susret sa korisnicima usluge osobne asistencije i njihovim korisnicima. Završni susret održan je 05. svibnja 2022. godine u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad.

 

Zahvaljujući provedbi projekta “Moj osobni asistent u Malom princu”, sedam korisnika usluge osobne asistencije, dobilo je svog osobnog asistenta, osobu koja predstavlja “ruke” koje pomažu pri hranjenju, kupanju i presvlačenju te “glas” koji pomaže u komunikaciji ili “noge” i “oči” za veću i bržu mobilnost.

Naši korisnici i njihovi osobni asistenti iz dana u dan su napredovali i unapređivali svoje socijalne i životne vještine i znanja, a to smo mogli vidjeti iz prve ruke kroz provedene terenske posjete. Odnosi korisnika i njihovih asistenata te roditelja korisnika funkcionirali su bez ikakvih poteškoća, a osobni asistenti su doprinjeli i zauzeli veliku ulogu u njihovim životima.

Iznimno smo ponosni što možemo reći kako su naši korisnici postali iznimno motivirani za aktivnosti svakodnevnog života, dok roditelji također pokazuju iznimno zadovoljstvo i ističu kako je usluga osobne asistencije utjecala na cijelu obitelj i to u vidu više slobodnog vremena za vlastite aktivnosti i predah!

Međusobno smo podijelili odlične priče, čuli razna iskustva, no najbitnije od svega, puno toga smo naučili, nasmijali se i zabavili! Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali na projektu i završnom susretu, uključujući korisnike i njihove roditelje, ali najviše našim osobnim asistentima bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće!

mali-princ

POSLJEDNJI TERENSKI POSJET

09. svibnja 2022., koordinatorica osobnih asistenata provela je posljednji, četrnaesti po redu terenski posjet kod svih sedam korisnika usluge osobne asistencije radi kontrole rada osobnih asistenata.

mali-princ

ZAVRŠNI SUSRET

U četvrtak, 05. svibnja 2022., u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, održan je završni susret u sklopu EU projekta "Moj osobni asistent u Malom princu".