NAJAVA EDUKACIJE ZA OSOBNE ASISTENTE I KORISNIKE USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE

U utorak, 09. ožujka 2021. godine, u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu, Udruga roditelje djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ održat će edukaciju za osobne asistente i korisnike usluge osobne asistencije u okviru provedbe prvog europskog projekta „Moj osobni asistent u Malom princu“ kojeg sufinancira Europski socijalni fond.

mali-princ

Udruga je dobila odobrenje za održavanje edukacije od Županijskog stožera civilne zaštite, a sudionici će se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera HZZJZ i važećih odluka Stožera CZ RH. Edukacija će se provesti u dva termina i to u vremenskom periodu od 12.00-14.30 i 15.00-17.00 s ograničenim brojem sudionika, maksimalno 15, sukladno propisanim mjerama. Sudionici edukacije dužni su nositi zaštitne maske, držati propisanu distancu i izbjegavati nepotrebne fizičke kontakte!

Cilj edukacije je educirati osobne asistente i korisnike za pružanje/primanje usluge osobne asistencije, a teme edukacije će biti sljedeće:

1. Uvod u osobnu asistenciju
2. Etički kodeks za osobne asistente i korisnike usluga
3. Principi neovisnog življenja
4. Kvalitetno pružanje i primanje usluga
5. Moguće teškoće i kako ih uspješno riješiti
6. Osnovne komunikacijske vještine
7. Dobre i loše strane svakodnevnog pružanja usluge osobne asistencije
8. Upute za pružanje usluge osobne asistencije tijekom COVID-19 pandemije

Na edukaciju će se putem videa uključiti gđa. Kristinka Štefan, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ iz Đurđevca, koja će s nama podijeliti svoja iskustva u pružanju usluga osobne asistencije i dati nam uvid u praktične primjere što će nam biti od iznimne važnosti. Ujedno, ovim putem zahvaljujemo gđi. Štefan na izuzetno korektnoj suradnji i ukazanoj pomoći.

Želimo istaknuti kako nam je ovaj projekt od iznimne važnosti i vrijednosti s obzirom da je glavni cilj projekta potaknuti socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog oštećenja i/ili intelektualnim i mentalnim oštećenjem kroz uvođenje usluge osobne asistencije.

Europski socijalni fond: www.esf.hr

Europski strukturni i investicijski fondovi: strukturnifondovi.hr

Pregled svih informacija o projektu: Projekt Osobni asistent u Malom princu

mali-princ

8. listopad je Dan osobnih asistenata koji su u Malom Princu promijenili živote korisnika

Svake godine 8. listopada obilježava se Dan osobnih asistenata, a za sedam korisnika iz Udruge Mali Princ oni su neprocjenjiva podrška tijekom aktivnosti svakodnevnog života.

mali-princ

UPOZNAJTE KORISNIKE USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE I NJIHOVE OSOBNE ASISTENTE

Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ predstavlja Vam korisnike usluge osobne asistencije, njihove osobne asistente te njihovu zajedničku suradnju.