NAJAVA EDUKACIJE ZA OSOBNE ASISTENTE I KORISNIKE USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE

U utorak, 09. ožujka 2021. godine, u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu, Udruga roditelje djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ održat će edukaciju za osobne asistente i korisnike usluge osobne asistencije u okviru provedbe prvog europskog projekta „Moj osobni asistent u Malom princu“ kojeg sufinancira Europski socijalni fond.

mali-princ

Udruga je dobila odobrenje za održavanje edukacije od Županijskog stožera civilne zaštite, a sudionici će se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera HZZJZ i važećih odluka Stožera CZ RH. Edukacija će se provesti u dva termina i to u vremenskom periodu od 12.00-14.30 i 15.00-17.00 s ograničenim brojem sudionika, maksimalno 15, sukladno propisanim mjerama. Sudionici edukacije dužni su nositi zaštitne maske, držati propisanu distancu i izbjegavati nepotrebne fizičke kontakte!

Cilj edukacije je educirati osobne asistente i korisnike za pružanje/primanje usluge osobne asistencije, a teme edukacije će biti sljedeće:

1. Uvod u osobnu asistenciju
2. Etički kodeks za osobne asistente i korisnike usluga
3. Principi neovisnog življenja
4. Kvalitetno pružanje i primanje usluga
5. Moguće teškoće i kako ih uspješno riješiti
6. Osnovne komunikacijske vještine
7. Dobre i loše strane svakodnevnog pružanja usluge osobne asistencije
8. Upute za pružanje usluge osobne asistencije tijekom COVID-19 pandemije

Na edukaciju će se putem videa uključiti gđa. Kristinka Štefan, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ iz Đurđevca, koja će s nama podijeliti svoja iskustva u pružanju usluga osobne asistencije i dati nam uvid u praktične primjere što će nam biti od iznimne važnosti. Ujedno, ovim putem zahvaljujemo gđi. Štefan na izuzetno korektnoj suradnji i ukazanoj pomoći.

Želimo istaknuti kako nam je ovaj projekt od iznimne važnosti i vrijednosti s obzirom da je glavni cilj projekta potaknuti socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog oštećenja i/ili intelektualnim i mentalnim oštećenjem kroz uvođenje usluge osobne asistencije.

Europski socijalni fond: www.esf.hr

Europski strukturni i investicijski fondovi: strukturnifondovi.hr

Pregled svih informacija o projektu: Projekt Osobni asistent u Malom princu

mali-princ

POSLJEDNJI TERENSKI POSJET

09. svibnja 2022., koordinatorica osobnih asistenata provela je posljednji, četrnaesti po redu terenski posjet kod svih sedam korisnika usluge osobne asistencije radi kontrole rada osobnih asistenata.

mali-princ

ZAVRŠNI SUSRET

U četvrtak, 05. svibnja 2022., u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, održan je završni susret u sklopu EU projekta "Moj osobni asistent u Malom princu".