Ove jeseni proveli smo 7. terenski posjet te iz prve ruke dobili uvid u važnost usluge osobne asistencije

U svakodnevnom kontaktu s našim korisnicima već smo uvelike upoznati kako funkcionira njihov odnos s osobnim asistentima. Znamo da napreduju i unaprjeđuju svoje socijalne i životne kompetencije, no uvijek nam je u sklopu terenskog posjeta drago to vidjeti i iz prve ruke.

mali-princ

Jesen nam je pokucala na vrata, a s njom je došlo i vrijeme za naš 7. terenski posjet kao jedne od aktivnosti u sklopu projekta ”Moj osobni asistent u Malom Princu”.

Voditeljica projekta Nives Mikulić i koordinator za osobne asistente Ivan Tominac posjetili su 6 korisnika usluge osobne asistencije ne bi li iz prve ruke čuli kako osobna asistencija utječe na njih i njihove obitelji.

U svakodnevnom kontaktu s našim korisnicima već smo uvelike upoznati kako funkcionira njihov odnos s osobnim asistentima. Znamo da napreduju i unaprjeđuju svoje socijalne i životne kompetencije, no uvijek nam je drago to vidjeti i iz prve ruke.

Naših 6 korisnika i osobnih asistenata zatekli smo u njihovim svakodnevnim aktivnostima, stoga smo imali priliku dobiti još bolji uvid u njihove odnose te ulogu osobnih asistenata u njihovim životima. Govorili su nam o aktivnostima koje obogaćuju njihovu svakodnevnicu, a neki od njih su nam i demonstrirali aktivnosti kao što je pravljenje kave, igranje društvenih igara i slično.

Tijekom ovojesenskog 7. posjeta popunjavao se već uobičajeni terenski obrazac radi utvrđivanja aktivnosti koje osobni asistenti provode s korisnicima usluge, a jedna od aktivnosti terenskog posjeta bila je i ispunjavanje evaluacijskog upitnika kojeg su ispunjavali sami korisnici ili roditelji. Taj upitnik, je, naime, bitan ne bi li utvrdili zadovoljstvo Korisnika i roditelja pruženom uslugom. Terenskim posjetom, između ostalog, dan je i uvid u pridržavanje epidemioloških mjera uslijed pandemije COVID-19.

Rezultati terenskog posjeta pokazuju da je zadovoljstvo na visokoj razini, da su korisnici motivirani te da dobro prihvaćaju osobne asistente. Korisnici su samostalniji, a roditelji još jednom napominju kako im je ova usluga pozitivno utjecala i utječe na cjelokupan život.

mali-princ

POSLJEDNJI TERENSKI POSJET

09. svibnja 2022., koordinatorica osobnih asistenata provela je posljednji, četrnaesti po redu terenski posjet kod svih sedam korisnika usluge osobne asistencije radi kontrole rada osobnih asistenata.

mali-princ

ZAVRŠNI SUSRET

U četvrtak, 05. svibnja 2022., u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, održan je završni susret u sklopu EU projekta "Moj osobni asistent u Malom princu".