Ove jeseni proveli smo 7. terenski posjet te iz prve ruke dobili uvid u važnost usluge osobne asistencije

U svakodnevnom kontaktu s našim korisnicima već smo uvelike upoznati kako funkcionira njihov odnos s osobnim asistentima. Znamo da napreduju i unaprjeđuju svoje socijalne i životne kompetencije, no uvijek nam je u sklopu terenskog posjeta drago to vidjeti i iz prve ruke.

mali-princ

Jesen nam je pokucala na vrata, a s njom je došlo i vrijeme za naš 7. terenski posjet kao jedne od aktivnosti u sklopu projekta ”Moj osobni asistent u Malom Princu”.

Voditeljica projekta Nives Mikulić i koordinator za osobne asistente Ivan Tominac posjetili su 6 korisnika usluge osobne asistencije ne bi li iz prve ruke čuli kako osobna asistencija utječe na njih i njihove obitelji.

U svakodnevnom kontaktu s našim korisnicima već smo uvelike upoznati kako funkcionira njihov odnos s osobnim asistentima. Znamo da napreduju i unaprjeđuju svoje socijalne i životne kompetencije, no uvijek nam je drago to vidjeti i iz prve ruke.

Naših 6 korisnika i osobnih asistenata zatekli smo u njihovim svakodnevnim aktivnostima, stoga smo imali priliku dobiti još bolji uvid u njihove odnose te ulogu osobnih asistenata u njihovim životima. Govorili su nam o aktivnostima koje obogaćuju njihovu svakodnevnicu, a neki od njih su nam i demonstrirali aktivnosti kao što je pravljenje kave, igranje društvenih igara i slično.

Tijekom ovojesenskog 7. posjeta popunjavao se već uobičajeni terenski obrazac radi utvrđivanja aktivnosti koje osobni asistenti provode s korisnicima usluge, a jedna od aktivnosti terenskog posjeta bila je i ispunjavanje evaluacijskog upitnika kojeg su ispunjavali sami korisnici ili roditelji. Taj upitnik, je, naime, bitan ne bi li utvrdili zadovoljstvo Korisnika i roditelja pruženom uslugom. Terenskim posjetom, između ostalog, dan je i uvid u pridržavanje epidemioloških mjera uslijed pandemije COVID-19.

Rezultati terenskog posjeta pokazuju da je zadovoljstvo na visokoj razini, da su korisnici motivirani te da dobro prihvaćaju osobne asistente. Korisnici su samostalniji, a roditelji još jednom napominju kako im je ova usluga pozitivno utjecala i utječe na cjelokupan život.

mali-princ

ODRŽANI SASTANCI PROJEKTNOG TIMA U OŽUJKU

U mjesecu ožujku, u sklopu projekta „Moj osobni asistent u Malom princu“ u prostorima Udruge Mali princ održana su tri sastanka projektnog tima, i to 01., 11, i 22. ožujka.

mali-princ

POČETAK PROLJEĆA DONIO NAM JE JOŠ 3 PROVEDENA TERENSKA POSJETA

Proljeće nam je pokucalo na vrata, a s njim je došlo vrijeme za još terenskih posjeta u sklopu projekta „Moj osobni asistent u Malom princu“. Voditeljica projekta i koordinatorica za osobne asistente provele su 3 terenska posjeta, 01., 04. te 18. ožujka 2022. godine. Terenskim posjetima posjetile su sve naše korisnike usluge i njihove osobne asistente kako bi iz prve ruke vidjele i čule kako se provedba usluge osobne asistencije odvija.