POČETAK PROLJEĆA DONIO NAM JE JOŠ 3 PROVEDENA TERENSKA POSJETA

Proljeće nam je pokucalo na vrata, a s njim je došlo vrijeme za još terenskih posjeta u sklopu projekta „Moj osobni asistent u Malom princu“. Voditeljica projekta i koordinatorica za osobne asistente provele su 3 terenska posjeta, 01., 04. te 18. ožujka 2022. godine. Terenskim posjetima posjetile su sve naše korisnike usluge i njihove osobne asistente kako bi iz prve ruke vidjele i čule kako se provedba usluge osobne asistencije odvija.

mali-princ

Naši korisnici i njihovi osobni asistenti iz dana u dan napreduju i unapređuju svoje socijalne i životne vještine i znanja, a to smo mogli vidjeti iz prve ruke samim posjetom. Uvidjeli smo kako odnosi korisnika i njihovih asistenata te roditelja korisnika funkcioniraju bez ikakvih poteškoća te kako su osobni asistenti doprinjeli i zauzeli veliku ulogu u njihovim životima.

Terenskim posjetom je izvršena kontrola do sada provedenih aktivnosti, uvjeta rada i uvažavanja svih epidemioloških mjera uslijed pandemije COVID-19. Tijekom terenskih posjeta popunjavao se već poznati terenski obrazac radi utvrđivanja aktivnosti koje osobni asistenti provode s korisnicima usluge, a jedna od aktivnosti terenskog posjeta bila je i ispunjavanje evaluacijskog upitnika kojeg su ispunjavali sami korisnici ili roditelji. Evaluacijski upitnici nam služe kako bismo utvrdili zadovoljstvo korisnika i roditelja pruženom uslugom osobne asistencije, a rezultati su pokazali kako je zadovoljstvo na visokoj razini, da su korisnici motivirani za različite aktivnosti te da su izgradili kvalitetan odnos sa svojim osobnim asistenti. Korisnici su sve samostalniji, a roditelji pokazuju veliko zadovoljstvo te ističu kako im je ova usluga pozitivno utjecala na njihov i život njihove djece.

Iznimno smo ponosni što možemo reći kako su naši korisnici iznimno motivirani za rad sa svojim osobnim asistentima te kako nestrpljivo iščekuju svaki njihov dolazak! Roditelji također pokazuju iznimno zadovoljstvo i ističu kako usluga osobne asistencije utječe na cijelu obitelj i to u vidu više slobodnog vremena za vlastite aktivnosti i predah!

Kraj projekta „Moj osobni asistent u Malom princu“ sve nam je bliže, što možemo osjetiti i na samim korisnicima i njihovim osobnim asistentima. Provedba projekta završava 11. svibnja 2022. godine, te ta činjenica rastužuje naše korisnike i njihove asistente, jer tada službeno završava njihovo svakodnevno provođenje raznih zabavnih aktivnosti.

Iako svaka priča ima svoj kraj, sigurni smo kako naši korisnici i njihovi asistenti neće to tako shvatiti, već da će to za njih biti početak jednog divnog prijateljstva te smo uvjereni da će ostati u svakodnevnom kontaktu. ❤️

mali-princ

POSLJEDNJI TERENSKI POSJET

09. svibnja 2022., koordinatorica osobnih asistenata provela je posljednji, četrnaesti po redu terenski posjet kod svih sedam korisnika usluge osobne asistencije radi kontrole rada osobnih asistenata.

mali-princ

ZAVRŠNI SUSRET

U četvrtak, 05. svibnja 2022., u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, održan je završni susret u sklopu EU projekta "Moj osobni asistent u Malom princu".