UPOZNAJTE KORISNIKE USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE I NJIHOVE OSOBNE ASISTENTE

Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ predstavlja Vam korisnike usluge osobne asistencije, njihove osobne asistente te njihovu zajedničku suradnju.

mali-princ

Korisnik usluge osobne asistencije Mineo i njegova osobna asistentica Željka kontinuirano provode zajedničko vrijeme uključujući se u život lokalne zajednice kroz socijalne aktivnosti, šeću, idu na plivanje, uključuje se u aktivnosti Udruge, obavljaju kućanske poslova, kose travu i uređuju vrt, a najviše vole peči palačinke i pripremati obroke. Željka je velika podrška Mineu pri uspostavljanju komunikacije tijekom obavljanja kupovine i odlazaka kod zubara, frizera, doktora i slično. Mineo se uz Željku osjeća sigurnije te sve više postaje samostalniji u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a što dokazuju i fotografije u prilogu.

Korisnica usluge Ana i njezina osobna asistentica Anna vole zajedničko vrijeme provoditi dugim šetnjama i razgovorima, vožnji bicikla kroz naselje, vole piti kavu u gradu na suncu čime se korisnica ujedno potiče na socijalnu interakciju. Također, neizostavno je i obavljanje kućanskih poslova, pripremanje obroka te obavljanje i poticanje korisnice na obavljanje osobne higijene. Ana je jako vezana za svoju osobnu asistenticu te nestrpljivo iščekuje svaki njen dolazak.

Naš dragi kolega Juraj i njegov osobni asistent Bruno imaju poseban prijateljski odnos. Često ih se može čuti kako pričaju o nogometnim utakmicama. Prate sve vijesti vezane uz sport, u tome kako kažu posebno uživaju. Zajedničke šetnje, odlasci na fizikalnu terapiju i uključivanje u aktivnosti Udruge samo su dio aktivnosti kojima ispunjavaju zajedničko vrijeme. Bruno prati i pruža veliku podršku Juri tijekom obavljanja poslova vezanih uz djelovanje Udruge, obzirom da je Jura u našoj Udruzi zaposlen kao koordinator za osobe s invaliditetom.

mali-princ

ODRŽANI SASTANCI PROJEKTNOG TIMA U OŽUJKU

U mjesecu ožujku, u sklopu projekta „Moj osobni asistent u Malom princu“ u prostorima Udruge Mali princ održana su tri sastanka projektnog tima, i to 01., 11, i 22. ožujka.

mali-princ

POČETAK PROLJEĆA DONIO NAM JE JOŠ 3 PROVEDENA TERENSKA POSJETA

Proljeće nam je pokucalo na vrata, a s njim je došlo vrijeme za još terenskih posjeta u sklopu projekta „Moj osobni asistent u Malom princu“. Voditeljica projekta i koordinatorica za osobne asistente provele su 3 terenska posjeta, 01., 04. te 18. ožujka 2022. godine. Terenskim posjetima posjetile su sve naše korisnike usluge i njihove osobne asistente kako bi iz prve ruke vidjele i čule kako se provedba usluge osobne asistencije odvija.