UPOZNAJTE KORISNIKE USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE I NJIHOVE OSOBNE ASISTENTE

Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ predstavlja Vam korisnike usluge osobne asistencije, njihove osobne asistente te njihovu zajedničku suradnju.

mali-princ

Korisnik usluge osobne asistencije Mineo i njegova osobna asistentica Željka kontinuirano provode zajedničko vrijeme uključujući se u život lokalne zajednice kroz socijalne aktivnosti, šeću, idu na plivanje, uključuje se u aktivnosti Udruge, obavljaju kućanske poslova, kose travu i uređuju vrt, a najviše vole peči palačinke i pripremati obroke. Željka je velika podrška Mineu pri uspostavljanju komunikacije tijekom obavljanja kupovine i odlazaka kod zubara, frizera, doktora i slično. Mineo se uz Željku osjeća sigurnije te sve više postaje samostalniji u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a što dokazuju i fotografije u prilogu.

Korisnica usluge Ana i njezina osobna asistentica Anna vole zajedničko vrijeme provoditi dugim šetnjama i razgovorima, vožnji bicikla kroz naselje, vole piti kavu u gradu na suncu čime se korisnica ujedno potiče na socijalnu interakciju. Također, neizostavno je i obavljanje kućanskih poslova, pripremanje obroka te obavljanje i poticanje korisnice na obavljanje osobne higijene. Ana je jako vezana za svoju osobnu asistenticu te nestrpljivo iščekuje svaki njen dolazak.

Naš dragi kolega Juraj i njegov osobni asistent Bruno imaju poseban prijateljski odnos. Često ih se može čuti kako pričaju o nogometnim utakmicama. Prate sve vijesti vezane uz sport, u tome kako kažu posebno uživaju. Zajedničke šetnje, odlasci na fizikalnu terapiju i uključivanje u aktivnosti Udruge samo su dio aktivnosti kojima ispunjavaju zajedničko vrijeme. Bruno prati i pruža veliku podršku Juri tijekom obavljanja poslova vezanih uz djelovanje Udruge, obzirom da je Jura u našoj Udruzi zaposlen kao koordinator za osobe s invaliditetom.

mali-princ

POSLJEDNJI TERENSKI POSJET

09. svibnja 2022., koordinatorica osobnih asistenata provela je posljednji, četrnaesti po redu terenski posjet kod svih sedam korisnika usluge osobne asistencije radi kontrole rada osobnih asistenata.

mali-princ

ZAVRŠNI SUSRET

U četvrtak, 05. svibnja 2022., u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, održan je završni susret u sklopu EU projekta "Moj osobni asistent u Malom princu".